e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Speciaal voor medewerkers die met een fiets, e-bike of privéauto aan het verkeer deelnemen

Help het verkeer veiliger maken, voor iedereen!

Het aantal verkeersongevallen is in de afgelopen jaren nog nooit zo hoog geweest als nu. Om hier iets aan te doen, biedt de Verkeersveiligheid Groep Nederland een online platform met verkeersveiligheidstrainingen aan. Speciaal voor jullie medewerkers die met de fiets, e-bike of privéauto deelnemen aan het verkeer.

Bij die laatste groep zien we dat autorijders tot wel 20% minder kans lopen op een verkeersongeval wanneer ze de trainingen toepassen.

e-Driver

Aangeboden zonder winstoogmerk

De verkeersveiligheid trainingen kunnen door de samenwerking met de Alliantie Stop Verkeersongevallen worden aangeboden zonder winstoogmerk. Dat houdt de investering voor werkgevers laag, zodat zij zoveel mogelijk medewerkers kunnen ondersteunen.

  • Medewerkers met een eigen auto krijgen elke maand een nieuwe training in ongevalpreventie, een kennistest over de meest actuele verkeersregels, of tips voor het voorkomen van verkeersongevallen. Op het platform staan ook trainingen voor veilig gebruik van ADAS-rijhulpsystemen.
  • Medewerkers die fietsen of e-biken krijgen ieder kwartaal een nieuwe training, kennistest of tip.

Om jullie bijdrage als werkgever te benadrukken, wordt het trainingsplatform weergegeven in jullie huisstijlkleuren met logo.

Deelnemers: ‘waardevol’ en ‘zou verplicht moeten zijn’

De eerste 6.000 deelnemers hebben samen al 125.000 trainingen gevolgd. Zij beoordelen de trainingen als ‘waardevol’ en geven zelfs aan dat de trainingen ‘voor iedereen verplicht’ zouden moeten zijn. Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat 86% van de deelnemers de trainingen adviseert aan familie en vrienden.

Oog voor sociale omgeving

Ook aan de sociale omgeving van jullie medewerkers is gedacht. Voor kwetsbare weggebruikers, zoals schoolgaande kinderen en autorijdende senioren, is er ieder jaar een nieuwe gratis online training. Jullie medewerkers mogen deze trainingen onbeperkt delen met familie en vrienden.

Hoe helpen deze trainingen ongevallen voorkomen?

De meeste ongevallen gebeuren doordat verkeersdeelnemers onvoldoende tijd hebben om veilig te reageren op onverwachte situaties. Je hoort dan ook vaak: ‘Ik had niet genoeg tijd om te reageren’ of: ‘Het gebeurde voordat ik er erg in had’. De trainingen zijn gericht op het voorkomen van verkeersongevallen door:

Hoe helpen deze trainingen ongevallen voorkomen?

De meeste ongevallen gebeuren doordat verkeersdeelnemers onvoldoende tijd hebben om veilig te reageren op onverwachte situaties. Je hoort dan ook vaak: ‘Ik had niet genoeg tijd om te reageren’ of: ‘Het gebeurde voordat ik er erg in had’. De trainingen zijn gericht op het voorkomen van verkeersongevallen door deelnemers:

  • bewust te maken van de aanwezige verkeersrisico’s
  • handvatten aan te reiken om deze risico’s tijdig te herkennen
  • te trainen in het adequaat en veilig reageren op de risico’s

Een proactieve kijktechniek en risicobewust rijgedrag staan hierbij centraal.

‘86% adviseert de trainingen aan familie en vrienden’

e-Driver

Bewezen resultaat en beter voor het klimaat

De trainingen voor automobilisten zijn ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors en gevalideerd door TÜV Rheinland. Veilig rijgedrag is ook duurzamer: je rijdt zuiniger en stoot minder CO2 uit. Daarmee bespaar je al snel € 170,- per jaar.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Samen maken we het verkeer veiliger

Door gebruik te maken van het verkeersveiligheidsplatform draagt jullie organisatie ook bij aan het doel van de
Alliantie Stop Verkeersongevallen om jaarlijks 10.000 verkeersongevallen te voorkomen. Hiervoor ontvangen jullie de erkenning Ambassadeur Stop Verkeersongevallen. Deze erkenning onderstreept jullie maatschappelijke bijdrage aan de verkeersveiligheid en ondersteunt de doelstellingen in het kader van Corporate Social Responsibility.

Geef jullie medewerkers toegang tot het online platform van de Verkeersveiligheid Groep Nederland en verbeter hun veiligheid in het verkeer én die van de rest van Nederland.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd hoe e-Driver jouw organisatie op weg helpt naar veilige en duurzame verkeersdeelname?

Vul je gegevens in en wij nemen contact op.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Collin Bell

Verkeersveiligheid Groep Nederland

Kan ik je ergens mee van dienst zijn? Vul je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Bellen of mailen kan ook: 0320 783 001  info@verkeersveiligheidgroep.nl