KLM Ground Services zorgt met e-Driver voor 50% minder incidenten

Onderzoek van TÜV Rheinland toont aan dat de kwaliteit van de onderlinge samenwerking beslissend is voor het voorkomen van incidenten. TÜV Rheinland bevestigde een reductie van het aantal incidenten met 50 procent.

0
Medewerkers
0%
Schadelastreductie
0
Grote incidenten

e-Driver

Hoe verplaats je veilig 100.000 vliegtuigen?

Jaarlijks verplaatsen de medewerkers van de KLM Aircraft Towing Department bijna 100.000 vliegtuigen van de gate naar de plaats vanwaar ze verder zelf kunnen taxiën. Tevens verslepen zij ongeveer 25.000 vliegtuigen per jaar ten behoeve van onderhoud en tijdelijk parkeren. Een operatie waarbij veiligheid en tijdsdruk elkaar in de weg zitten. KLM vroeg ons de training van het personeel verder uit te bouwen. Met succes, het aantal incidenten nam met de helft af. 

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Significante daling van incidenten

KLM doet veel aan scholing; toch was er een veiligheidsprobleem. Daar waren twee redenen voor: grote tijdsdruk en intermenselijke verhoudingen. Op basis van een onderzoek naar de onderliggende oorzaak van incidenten (met onze module Road Safety Check) hebben we een plan van aanpak uitgewerkt en in de praktijk toegepast. Met als doel om de aandacht voor veiligheid beter te verankeren in de bedrijfscultuur. Om dat te bereiken is de onderlinge samenwerking geoptimaliseerd (met onze module Activate Safety). Een kwalitatieve dialoog over veilig werken stond daarbij centraal. Dit resulteerde in meer commitment van medewerkers en veiliger gedrag.

Het is natuurlijk goed als het topmanagement een Safety Policy Statement tekent. Maar de vertaling naar de werkvloer is doorslaggevend. Door het gedrag van chauffeurs in lijn te brengen met de veiligheidsdoelstelling vond een significante afname van het aantal incidenten plaats, zo toonde onderzoek van TÜV Rheinland aan. KLM heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de huidige e-Driver-modules Road Safety Check, Target on Safety en Activate Safety.

‘Een kwalitatieve dialoog over veilig werken stond centraal. Dit resulteerde in meer commitment van medewerkers en in veiliger gedrag’

e-Driver is bewezen effectief

Met e-Driver draagt je organisatie bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

29%

minder verkeersongevallen

(Onderzoek TÜV Rheinland)

8.7%

reductie van brandstofverbruik en CO2-uitstoot

(Onderzoek TÜV Rheinland)

96%

deelnemers adviseert e-Driver aan collega’s

 (Onderzoek VeiligheidNL in 2018)

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd hoe onze oplossingen jouw organisatie op weg helpen naar veilige en duurzame verkeersdeelname?

Vul je gegevens in en wij nemen contact op.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Collin Bell

Adviseur veiligheid en duurzaamheid

Kan ik je ergens mee van dienst zijn? Vul je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Bellen of mailen kan ook: 030 – 305 0305 / info@edriver-solutions.com