Vracht en goederenvervoer

MAATWERKPROGRAMMA VOOR BEROEPSCHAUFFEURS

MAATWERKPROGRAMMA VOOR BEROEPSCHAUFFEURS

Wereldwijd staat de verkeersveiligheid in de logistieke sector onder druk. Dit heeft niet alleen impact op de veiligheid van chauffeurs, maar ook op de bedrijfscontinuïteit, schadelast en verzekerbaarheid. Daarom biedt e-Driver Solutions een programma om chauffeurs te ondersteunen, zodat zij na iedere rit weer veilig thuiskomen.

MAATWERKPROGRAMMA

Het online trainings- en kennisplatform

Om langdurig impact te hebben op veilig rijgedrag, is het belangrijk dit innovatief en schaalbaar aan te pakken. Het online trainings- en kennisplatform biedt de oplossing om de verkeersveiligheid van chauffeurs op een toegankelijke manier te bevorderen. Chauffeurs worden automatisch en periodiek benaderd met nieuwe online verkeersveiligheidstrainingen, om veilige verkeersdeelname continu top-of-mind te houden. 

De lage investering maakt het programma aantrekkelijk en het arbeidsverlies is minimaal. De resultaten zijn gevalideerd door TÜV Rheinland. Chauffeurs hebben tot wel 22% minder kans op een verkeersongeval, wanneer zij de trainingen in de praktijk toepassen.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

MAATWERKPROGRAMMA

Aanpak op drie niveaus: chauffeurs, leidinggevenden en management

1. Chauffeurs: persoonlijk online trainings- en kennisplatform

  • Chauffeurs beschikken over een dynamisch online trainings- en kennisplatform dat inspeelt op het verhogen van risicobewustzijn en handelingsperspectief om verkeersongevallen te voorkomen.
  • Iedere zes weken ontvangen chauffeurs een korte prikkelende nieuwe online verkeersveiligheidstraining van enkele minuten via hun mailbox of app. Dankzij de gepatenteerde trainingsmethodiek is het net alsof ze een persoonlijke rijstijlcoach hebben. Gamification maakt leren leuk en effectief.

2. Leidinggevenden: inzicht in voortgang
Een periodieke rapportage maakt het voor leidinggevenden eenvoudig om de status en voortgang van hun chauffeurs bij te houden. Leidinggevenden krijgen daarnaast een videotraining waarin wordt uitgelegd hoe het programma werkt en het belang van het motiveren van chauffeurs voor verkeersveiligheid wordt benadrukt.

3. Management: monitoring
Het programma is ontworpen om veilig en professioneel rijgedrag binnen organisaties te activeren en te borgen. Onze online supportdesk zorgt voor een succesvolle implementatie en bewaakt de voortgang. Een maandelijks voortgangsrapport biedt inzicht in de status van de teams en de eventuele verbetermogelijkheden.

Verbeterde reactietijd en minder verkeersongevallen

De meeste verkeersongevallen ontstaan doordat chauffeurs te weinig tijd hebben om te reageren op onverwachte situaties. Daarom richten de trainingen zich op het ontwikkelen van een rijstijl die bestuurders meer reactietijd geeft, met defensief rijgedrag als resultaat. Een proactieve kijktechniek staat daarbij centraal.

De trainingen verlagen de kans op verkeersongevallen door bestuurders:

  • bewust te maken van alle aanwezige verkeersrisico’s,
  • de inzichten te bieden om deze risico’s eerder te herkennen,
  • en handvatten aan te reiken om veilig op deze risico’s te reageren.

De trainingen richten zich op:

  • De oorzaak van het ontstaan van verkeersongevallen en hoe deze voorkomen kunnen worden,
  • Meer reactietijd creëren door een proactieve kijktechniek,
  • Het verminderen en voorkomen van vermoeidheid en stress,
  • Optionele maatwerktrainingen.
e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Uw chauffeur is bij ons in veilige handen

Het team van e-Driver Solutions werkt voor de ontwikkeling van verkeersveiligheidstrainingen nauw samen met gedragsdeskundigen, verkeerspsychologen en gerenommeerde organisaties zoals TNO Human Factors. Daarnaast is e-Driver Solutions volledig AVG-compliant en ISO 27001-gecertificeerd. De resultaten zijn gevalideerd door TÜV Rheinland.

‘Bij ons is 3 miljoen schadelastreductie behaald.’

Juul van Hout – Managing Director Connexxion

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd hoe onze oplossingen jouw organisatie op weg helpen naar veilige en duurzame verkeersdeelname?

Vul je gegevens in en wij nemen contact op.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Collin Bell

Adviseur veiligheid en duurzaamheid

Kan ik je ergens mee van dienst zijn? Vul je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Bellen of mailen kan ook: 030 – 305 0305 / info@edriver-solutions.com