Ons doel?

10.000 minder verkeersincidenten

10.000 minder verkeersincidenten

Ieder jaar zijn er nog veel te veel verkeersongevallen. Daarom willen wij de handen ineenslaan. Want zo’n groot doel behalen we alleen als we allemaal samenwerken. 

Als werkgever zorg je samen met initiatiefnemers in de lease-, verzekerings- en automotivesector voor de veiligheid van je medewerkers. Daarmee draag je automatisch bij aan de veiligheid van kwetsbare risicogroepen als schoolgaande kinderen, senioren en fietsers.

Meld je aan en help ons om dit doel te bereiken.

Werkgevers die e-Driver al toepassen

Zo’n groot doel behaal je alleen samen

Hoe kan mijn organisatie helpen?

Wij willen het verkeer veiliger maken. Voor iedereen. Daarom gebruiken we een deel van de licentiekosten van e-Driver om online verkeersveiligheidsprogramma’s te ontwikkelen. Schoolgaande kinderen, senioren en (elektrische) fietsers kunnen deze programma’s gratis volgen. Werkgevers die e-Driver inzetten voor veilige en duurzame verkeersdeelname van hun medewerkers dragen dus direct bij aan de veiligheid van deze risicogroepen. Zo behalen we samen ons doel.

Als werkgever draag je met e-Driver dus niet alleen bij aan de veiligheid van je medewerkers. Je levert ook een waardevolle maatschappelijke bijdrage in een tijd waarin de roep om sociaal ondernemerschap steeds krachtiger wordt. Daarmee geef je het onderscheidend vermogen van je organisatie een flinke boost.

Meer weten over e-Driver? Vul je gegevens in en onze adviseurs nemen contact met je op.

Doel overheid 50% minder verkeersslachtoffers onhaalbaar

Verkeersminister Mark Harbers wil verdubbeling aantal werkgevers die veiligheid van medewerkers stimuleren.

Zakelijk verkeer heeft grote impact op verkeersveiligheid

Werkgevers bieden medewerkers oplossingen om risico’s beter te herkennen en ongevallen te voorkomen.

Risicogroepen steeds vaker betrokken bij ongevallen

Schoolgaande kinderen, senioren en (elektrische) fietsers krijgen gratis trainingen aangeboden door sociaal betrokken organisaties.

Ons doel: alle verkeersdeelnemers weer veilig thuis

Samen zorgen we ervoor dat jaarlijks 10.000 verkeersincidenten worden voorkomen. Ieder jaar maken we het verkeer veiliger.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.
e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

10.000 MINDER VERKEERSINCIDENTEN

Waarom een verkeersveiligheidscampagne?

Waarom een verkeersveiligheids-campagne?

De doelstelling van de overheid om het aantal verkeersslachtoffers te halveren blijkt onhaalbaar. Verkeersminister Mark Harbers wil daarom in 2025 een verdubbeling zien van het aantal werkgevers dat zich inzet voor verkeersveiligheid. Dat is een goede ontwikkeling, maar wij denken dat er meer moet gebeuren.

Verschillende risicogroepen komen steeds vaker voor in de ongevallenstatistieken. Die risicogroepen worden nu onvoldoende ondersteund. Deze campagne om jaarlijks 10.000 verkeersincidenten te voorkomen biedt hiervoor de oplossing. Als werkgever sla je twee vliegen in één klap: je zet erop in dat je medewerkers iedere dag veilig thuiskomen én je levert een concrete bijdrage aan de veiligheid van risicogroepen in het verkeer.

Initiatiefnemers

10.000 MINDER VERKEERSINCIDENTEN

Per 100 e-Driver gebruikers steunen werkgevers 2000 mensen uit de kwetsbare risicogroepen

Voor iedere e-Driver-gebruikerslicentie die een werkgever aanbiedt aan een medewerker ontvangen 20 verkeersdeelnemers uit de risicogroepen jaarlijks een training. Een organisatie met 100 medewerkers ondersteunt dus 2000 scholieren, senioren, fietsers of e-bikers om weer veilig thuis te komen.

10.000 MINDER VERKEERSINCIDENTEN

Zo’n groot doel behaal je alleen samen

Belangenorganisaties, overheden en koplopers in de lease-, verzekerings- en automotive sector zorgen samen met maatschappelijk betrokken werkgevers voor veilige en duurzame verkeersdeelname. Zowel voor medewerkers als voor kwetsbare risicogroepen. Om per jaar 10.000 verkeersincidenten te voorkomen, moeten zoveel mogelijk organisaties meedoen.

Sluit jouw organisatie zich bij ons aan? Wil jij én zorgen dat medewerkers veilig thuiskomen én een concrete bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in heel Nederland?

Meer informatie

Uiteraard wil je dat je medewerkers iedere dag veilig thuiskomen. Als het even kan met minimale impact op het milieu. e-Driver maakt het mogelijk. e-Driver is een online aanpak die jouw medewerkers leert en stimuleert om veilig en duurzaam te rijden. De trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors. De effectiviteit is aangetoond door TÜV Rheinland. Voorbeelden van trainingen:

  • Hoe herken je risico’s en voorkom je incidenten?
  • Een veilige en duurzame rijstijl met elektrische voertuigen
  • Slim omgaan met rijhulpsystemen (ADAS)
  • Vitaal en alert onderweg
  • Hoe verbeter je de verkeersveiligheid van medewerkers? (voor leidinggevenden)


e-Driver maakt gebruik van de gepatenteerde X-learning®-methodiek. Dit is een online methodiek op basis van motivational interviewing, waarmee je de training continu afstemt op de individuele deelnemer. In combinatie met de korte trainingsduur (enkele minuten) en de periodieke herhaling (elke 6 weken) bereikt het programma de grootst mogelijke verbetering van verkeersveiligheid.            

Kwetsbare risicogroepen als schoolgaande kinderen, senioren en (elektrische) fietsers zijn steeds vaker betrokken bij verkeersincidenten. Tegelijkertijd krijgen zij onvoldoende handvatten om incidenten te voorkomen. Van het licentiegeld dat werkgevers investeren in veilige en duurzame verkeersdeelname van hun medewerkers wordt een deel gebruikt om deze risicogroepen in heel Nederland te ondersteunen.

Het e-Driver-scholenprogramma is speciaal ontwikkeld om het risicobewustzijn te vergroten, en legt extra nadruk op groepsdruk en de sociale omgeving. Met beproefde methoden leren jongeren hoe verkeersrisico’s ontstaan en hoe je incidenten voorkomt. Belangenorganisaties zorgen dat alle scholen in Nederland toegang krijgen. Docenten kunnen het programma eenvoudig inzetten.

De e-Driver seniorentraining ondersteunt verkeersdeelnemers van 65+. Mensen worden steeds ouder en rijden steeds langer auto. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. De training geeft de doelgroep meer inzicht in de huidige verkeersrisico’s en hoe ze daar het best mee om kunnen gaan. Zo verlagen we de ongevalsbetrokkenheid van ouderen, die de trainingen ontvangen via verzekeraars en belangenorganisaties.

Met de e-Driver (e)bike-training wordt het voor fietsers inzichtelijk hoe incidenten ontstaan en hoe ze die kunnen voorkomen. De deelnemers leren beter anticiperen en reageren op onveilige situaties. Belangenorganisaties zorgen voor de verspreiding van de trainingsvideo’s.

De deelname van medewerkers is doorslaggevend voor het resultaat. Daarom helpt de supportdesk werkgevers bij het onboarden van medewerkers. Actieve organisaties ontvangen het keurmerk Veilig en Duurzaam op weg: hét bewijs dat verkeersveiligheid bij de organisatie verbetert. Goed voor het onderscheidend vermogen als werkgever en interessant voor zowel interne als externe communicatie. Onze supportdesk geeft hands-on adviezen voor het verder activeren van medewerkers en over hoe jouw organisatie het hoogste niveau kan behalen. Medewerkers zelf ontvangen bij actieve deelname deelnamecertificaten. Vanwege het keteninitiatief en de aanpak op basis van permanente educatie kan de e-Driver campagne eveneens worden inzet voor de CO2-prestatieladder.

e-Driver is ISO 27001-gecertificeerd en AVG-compliant. Daarmee zijn privacy en beveiliging optimaal gewaarborgd.

Volgens recent onderzoek van het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) bedragen de totale maatschappelijke kosten van verkeersincidenten jaarlijks 27 miljard. Dit bedrag bestaat deels uit milieukosten (5,7 miljard) en filekosten (3,5 miljard). Het potentiële bereik van e-Driver is meer dan 4 miljoen verkeersdeelnemers. Met e-Driver vergroten deelnemende organisaties de verkeersveiligheid van medewerkers. Dit wordt nog krachtiger door samen op te trekken in de campagne 10.000 minder verkeersongevallen. Hierdoor worden ook de kwetsbare risicogroepen ondersteund bij veilige verkeersdeelname.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

10.000 MINDER VERKEERSINCIDENTEN

Meld je aan voor de landelijke persdag

Helpt jouw organisatie ons dit doel te behalen?

Lijkt het je interessant om samen met jouw organisatie werk te maken van verkeersveiligheid? Dan ben je van harte uitgenodigd voor onze landelijke persdag. We maken graag kennis met je en vertellen je alles over ons gezamenlijke doel. Bovendien zijn alle organisaties die zich al bij e-Driver hebben aangesloten aanwezig: een mooie kans om ook hen te ontmoeten.

Deelname aan de persdag is geheel vrijblijvend: je kunt altijd later beslissen of jouw organisatie zich bij ons aansluit.

Wil je deelnemen aan de persdag? Vul je gegevens hieronder in en onze adviseurs nemen contact met je op.