Module: TARGET ON SAFETY (Workshop)

Versterken van veiligheidsdoelen en gedragsrichtlijnen voor meer impact

Versterken van veiligheidsdoelen en gedragsrichtlijnen voor meer impact

Tijdens deze driedelige workshop van 1,5 uur per sessie onderzoeken managers en leidinggevenden in hoeverre de huidige aanpak doeltreffend is en hoe dit beter kan. De hands-on opzet maakt de workshop zeer geschikt voor organisaties die doelstellingen voor veilig en duurzaam rijgedrag willen doorvertalen naar de werkvloer.

Target on Safety

Slim sturen op veilig gedrag

Deelnemers ontwikkelen tijdens deze unieke workshop inzicht in het ontstaan van ongevallen en hoe je daar als organisatie slim op stuurt. Het resultaat is dat de deelnemers vanuit hun leidinggevende rol de toepasbaarheid van het veiligheidsbeleid significant kunnen versterken.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.
e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Voordelen voor organisaties:

  • 5-10% reductie schadelast wagenpark

  • Beter sturen op risicogedrag en schadelast

  • Betere overall samenwerking aan veiligheid

De workshop is zeer geschikt voor organisaties die doelstellingen voor veilig en duurzaam rijgedrag willen doorvertalen naar de werkvloer.

Waarom Target on Safety?

Het is een vraagstuk waar veel organisaties mee kampen: hoe zorg je dat medewerkers in overeenstemming met de veiligheidsdoelstellingen handelen? Hoewel het management zich meestal wel bewust is van het belang van veiligheid, blijkt dat veilig en duurzaam rijgedrag vaak onvoldoende leeft op de werkvloer.

Tijdens deze driedelige workshop van 1,5 uur per sessie onderzoeken managers en leidinggevenden in hoeverre de huidige veiligheidsdoelstellingen medewerkers motiveren om veilig en duurzaam te rijden en hoe dit beter kan. De interactieve, hands-on opzet maakt de workshop zeer geschikt voor iedere organisatie die doelstellingen voor veilig en duurzaam rijgedrag wil doorvertalen naar de werkvloer.

Leidinggevenden geven aan dat veiligheid meer top of mind is en dat zij zelf merkbaar bijdragen aan het verminderen van risicogedrag.

Hoe risicogedrag beïnvloeden?

Risicogedrag van medewerkers blijkt lastig te beïnvloeden als veiligheidsdoelen onvoldoende richting geven. Het gedrag om deze doelen te behalen moet helder beschreven staan, zodat medewerkers weten wat er van ze wordt verwacht. Cruciaal is dat eigen regie van medewerkers voor veilige en duurzame verkeersdeelname goed wordt gestimuleerd. Leidinggevenden moeten daarom beschikken over voldoende handvatten om hierop te sturen.

Activeren en borgen eigen regie medewerkers

Tijdens de workshop staat het activeren en borgen van eigen regie van medewerkers centraal. Op deze manier krijgen leidinggevenden de handvatten aangereikt die zij nodig hebben om samen met medewerkers concrete stappen te zetten. Met resultaat: zowel ervaren als onervaren leidinggevenden geven na de workshop aan dat veiligheid meer top of mind is in de organisatie en dat zij zelf merkbaar bijdragen aan het verminderen van risicogedrag.

Hoewel het management zich bewust is van het belang van veiligheid, blijkt dat de veiligheidsdoelen vaak onvoldoende leven/top of mind zijn onder medewerkers.

Wat levert Target on Safety op?

  • Medewerkers worden meer gemotiveerd om zich veilig te gedragen

  • Medewerkers nemen sneller verantwoordelijkheid voor veilig rijgedrag

  • Leidinggevenden zijn beter in staat om te sturen op risicogedrag en schadelast

  • Leidinggevenden en medewerkers ervaren meer richting en duidelijkheid

  • De organisatie werkt beter samen aan veiligheid

Whitepaper

Hoe vertaal je veiligheidsdoelen naar de werkvloer?

Meerdere malen liepen we vast op het vertalen van veiligheidsdoelen naar concreet veilig gedrag in de praktijk. Lees hoe wij de volgende stap maakten.

Veiligheidsrisico’s verminderen snel als veiligheidsdoelen richting geven en medewerkers structureel samenwerken aan veiligheid

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd hoe onze oplossingen jouw organisatie op weg helpen naar veilige en duurzame verkeersdeelname?

Vul je gegevens in en wij nemen contact op.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Collin Bell

Adviseur veiligheid en duurzaamheid

Kan ik je ergens mee van dienst zijn? Vul je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Bellen of mailen kan ook: 030 – 305 0305 / info@edriver-solutions.com