Rij Veilig Programma

Help het verkeer veiliger maken, voor iedereen!

Speciaal voor inwoners die met een fiets, e-bike of privéauto aan het verkeer deelnemen

Het aantal verkeersongevallen is in de afgelopen jaren nog nooit zo hoog geweest als nu. Om hier iets aan te doen, biedt e-Driver Solutions het Rij Veilig Programma met verkeersveiligheidstrainingen aan. Speciaal voor inwoners die met de fiets, e-bike of privéauto deelnemen aan het verkeer. Bij die laatste groep zien we dat autorijders tot wel 20% minder kans lopen op een verkeersongeval wanneer ze de trainingen toepassen. Willen jullie bijdragen aan een betere verkeersveiligheid in Nederland, voor jullie inwoners én voor andere weggebruikers? Lees dan vooral verder.

Rij Veilig Programma

Aangeboden zonder winstoogmerk

De laagdrempelige trainingen worden aangeboden zonder winstoogmerk. Dat houdt de investering laag, zodat jullie zoveel mogelijk inwoners kunnen ondersteunen.

  • Inwoners met een eigen auto krijgen elke maand een nieuwe training in ongevalpreventie, of een kennistest, of een seizoensgebonden veiligheidstip voor het voorkomen van verkeersongevallen. Op het platform staan ook trainingen voor veilig gebruik van ADAS-rijhulpsystemen.

  • Inwoners die fietsen of e-biken krijgen ieder kwartaal een nieuwe videotraining in ongevalspreventie, of een kennistest of een seizoensgebonden veiligheidstip. 

Om jullie bijdrage te benadrukken, wordt het trainingsplatform weergegeven in jullie huisstijlkleuren met logo.

Deelnemers: ‘waardevol’ en ‘zou verplicht moeten zijn’

De eerste 6.000 deelnemers hebben samen al 125.000 trainingen gevolgd. Zij beoordelen de trainingen als ‘waardevol’ en geven zelfs aan dat de trainingen ‘voor iedereen verplicht’ zouden moeten zijn. Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat 86% van de deelnemers de trainingen adviseert aan familie en vrienden.

Oog voor sociale omgeving

Ook aan de sociale omgeving van jullie inwoners is gedacht. Voor kwetsbare weggebruikers, zoals schoolgaande kinderen en autorijdende senioren, is er ieder jaar een nieuwe gratis online training. Jullie inwoners mogen deze trainingen onbeperkt delen met familie en vrienden.

Hoe helpen deze trainingen ongevallen voorkomen?

De meeste ongevallen gebeuren doordat verkeersdeelnemers onvoldoende tijd hebben om veilig te reageren op onverwachte situaties. Je hoort dan ook vaak: ‘Ik had niet genoeg tijd om te reageren’ of: ‘Het gebeurde voordat ik er erg in had’. De trainingen zijn gericht op het voorkomen van verkeersongevallen door:

Hoe helpen deze trainingen ongevallen voorkomen?

De meeste ongevallen gebeuren doordat verkeersdeelnemers onvoldoende tijd hebben om veilig te reageren op onverwachte situaties. Je hoort dan ook vaak: ‘Ik had niet genoeg tijd om te reageren’ of: ‘Het gebeurde voordat ik er erg in had’. De trainingen zijn gericht op het voorkomen van verkeersongevallen door deelnemers:

  • bewust te maken van de aanwezige verkeersrisico’s
  • handvatten aan te reiken om deze risico’s tijdig te herkennen
  • te trainen in het adequaat en veilig reageren op de risico’s

Een proactieve kijktechniek en risicobewust rijgedrag staan hierbij centraal.

‘86% adviseert de trainingen aan familie en vrienden’

Rij Veilig Programma

Bewezen resultaat en beter voor het klimaat

De trainingen voor automobilisten zijn ontwikkeld in samenwerking met TNO Human Factors en de resultaten zijn gevalideerd door TÜV Rheinland. Veilig rijgedrag is ook duurzamer: je rijdt zuiniger en stoot minder CO2 uit. Daarmee bespaar je al snel € 170,- per jaar.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Samen maken we het verkeer veiliger

Door gebruik te maken van het verkeersveiligheidsplatform dragen jullie bij aan het doel van de Alliantie Stop Verkeersongevallen om jaarlijks 10.000 verkeersongevallen te voorkomen. Hiervoor ontvangen jullie de erkenning Ambassadeur Stop Verkeersongevallen. Deze erkenning onderstreept jullie maatschappelijke bijdrage aan de verkeersveiligheid en ondersteunt de doelstellingen in het kader van Corporate Social Responsibility.

Geef inwoners toegang tot het online platform en verbeter hun veiligheid in het verkeer én die van de rest van Nederland.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd hoe onze oplossingen jouw organisatie op weg helpen naar veilige en duurzame verkeersdeelname?

Vul je gegevens in en wij nemen contact op.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Collin Bell

Adviseur veiligheid en duurzaamheid

Kan ik je ergens mee van dienst zijn? Vul je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Bellen of mailen kan ook: 030 – 305 0305 / info@edriver-solutions.com