e-Driver research

Effectmeting return on investment

Finch & Beak deed in 2022 onderzoek naar de return on investment van het e-Driver X-Learning platform, inclusief de optionele modules. Finch & Beak is onderdeel van SLR, wereldleider op het gebied van ESG- en duurzaamheid adviezen.

Doelstelling onderzoek

We vroegen Finch & Beak om de impact van het e-Driver-programma in kaart te brengen in relatie tot kosten en opbrengsten. Denk hierbij aan de investering in gebruikerslicenties ten opzichte van een lagere schadelast, lagere vervangingskosten, minder personeelsuitval en een hogere productiviteit.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

390% ROI

Finch & Beak, onderdeel van SLR, wereldleider op het gebied van milieuoplossingen deed onderzoek naar e-Driver. In combinatie met de optionele modules loopt de Return on investment op tot 390%

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Nieuwe e-Driver

De nieuwe generatie van e-Driver combineert onze kennis over gedragsbeïnvloeding en het verhogen van risicobewustzijn met wetenschappelijke inzichten. Het resultaat is een geïntegreerde aanpak voor veilige en duurzame verkeersdeelname, met blijvend effect. e-Driver is modulair opgebouwd en bestaat uit een basisprogramma met optionele modules die de succesfactoren voor gedragsverandering een boost geven.

  • Basisprogramma: persoonlijk platform om het risicobewustzijn te verhogen en het handelingsperspectief te verbeteren, met veilige en duurzame verkeersdeelname als resultaat
  • Optionele module 1: bedrijfsscan om de onderliggende oorzaak van risicogedrag inzichtelijk te maken
  • Optionele module 2: workshop om veiligheidsdoelstellingen en gedragsrichtlijnen krachtiger te formuleren
  • Optionele module 3: activatie- en borgingstool om de samenwerking te versterken en samen verkeersincidenten te voorkomen, CO2-uitstoot te verlagen en veilig en duurzaam rijgedrag te verankeren in het werkklimaat

Permanente educatie

Onderzoek toont aan dat rijgedrag alleen langdurig kan veranderen met permanente educatie. e-Driver maakt daarom gebruik van de gepatenteerde X-Learning®-methodiek. Dit is een methodiek op basis van motivational interviewing waarmee je de training continu afstemt op de individuele deelnemer. In combinatie met de korte trainingsduur (enkele minuten) en de periodieke herhaling (elke 6 weken) bereikt het programma zo een langdurig leereffect.

e-driver

Bronnen

SWOV, Stichting Duurzaam Repareren, Verzuimkosten.nl, KOBA-DI/TNO, S&P Global Corporate Sustainability Assessment, TÜV Rheinland, opdrachtgevers.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd hoe onze oplossingen jouw organisatie op weg helpen naar veilige en duurzame verkeersdeelname?

Vul je gegevens in en wij nemen contact op.

e-Driver - Veilig rijden met minimale CO2-uitstoot.

Collin Bell

Adviseur veiligheid en duurzaamheid

Kan ik je ergens mee van dienst zijn? Vul je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Bellen of mailen kan ook: 030 – 305 0305 / info@edriver-solutions.com